Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Varför en HydroKleen rengöringstvätt?

 

Redan efter ett år av användning har det hunnit samlas en massa damm, döda hudpartiklar; DNA, i vissa fall husdjurspäls och andra mikrober i luftvärmepumpen.

Inuti pumpen, ligger alltså ett tjockt lager av smuts, som man inte kan nå ens med dammsugaren. Ibland har det också hunnits bildas mögel i det här skedet, och fastän filtren skulle bytas till vanliga eller allergi-filter, är utblåsningsluften smutsig.

För att få maskinen ren igen, behövs alltså en total HydroKleen rengöring som görs med vatten- och lufttryckstvätt, så att allt smuts fås bort och maskinen blir som ny igen! Rengöringen tar bara en och en halv timme och efteråt kan man fortsätta använda luftvärmepumpen igen, med bättre och renare luft i hela huset.

Ifall inte maskinen underhålls med jämna mellanrum, betyder det att den suger in och blåser ut samma smutsiga luft om och om igen. Detta kan leda till astma- och allergibesvär och dessutom stiger elförbrukningen avsevärt, för att pumpen får tungt att fungera med all smuts inuti.

Efter en rengöring kan luftvärmepumpens elförbrukning minskas med hela 30%!

 

 


 

Tre orsaker till varför man bör rengöra sin luftvärmepump:

  • För hälsans skull!  Allergi- och astmabesvär kan bero på luftvärmepumpens smutsiga utblåsningsluft. Ibland hittar man även mögel inuti pumpen.

 

  • Håll elräkningarna låga! En luftvärmepump som är full av damm och smuts fungerar sämre. När den inte orkar fungera normalt drar den också mera ström. En ordentlig rengöring av luftvärmepumpen kan sänka dess elförbrukningskostnader med hela 30%.

 

  • Förläng livslängden på luftvärmepumpen! En ordentlig rengöring av luftvärmepumpen förlänger livslängden avsevärt och man sparar pengar när man inte behöver skaffa en ny luftvärmepump när den gamla inte orkar fungera längre.